Ulrika

Alla inlägg under oktober 2009

Av Ulrika - 21 oktober 2009 13:32

  

Av Ulrika - 17 oktober 2009 13:48

Igår blev det alltså party för eleverna på Jägersbo! Avfärd hemmifrån 17:30, plocka upp elever på vägen, ankomst ca 19:20, köp av biljetter, underhållning ute med två jonglerande tjejer (brinnande pinnar kan man väl kalla det för). Väl inne var det underhållning i olika lokaler som tex karaoke (många av våra elever sjöng), Baltazar spelade, disco, lotteri och senare Brandsta city släckers med signering av skivor, kort mm. Det blev även en och annan kram från idolerna till vissa elever.

Kl. 23:00 slutade det med fyrverkeri, en halvtimme senare rullade vi hem. Alla elever släpptes av vid deras hem, så 01:30 kunde jag rulla hem till mig från sista destination Västra Karup. Sent blev det, men kul!


Så nu sitter jag här och är rätt sliten, gick upp vid 7 för att köra killarna till innebandy matchen. Puhh! Glad

Av Ulrika - 16 oktober 2009 12:16

I kväll blir det till att ta på sig dansskorna... nä jag skojade! Jag och ML ska iväg med eleverna och  lyssna på skånerock 2009 i jägersbo.

Jag kan nog tänka mig att det blir sent med tanke på att alla elever ska lämnas hemma på respektive hem...

Av Ulrika - 14 oktober 2009 21:50

Jo, den fjuttiga lilla timme kan göra underverk för både kropp och knopp. Att promenera längs stranden i skälderviken med barnen och hundarna är en härlig avslappning som periodvis blir ofta...

  

Ett litet försök att få ut Ragge i vattnet...

  

Bryggan vid Klitterhus.

Av Ulrika - 12 oktober 2009 18:37

Jaha då var det dags för detn årliga resan med eleverna till ullared. Vägarna var perfekta nästan ingen trafik alls, men väl där... så var det precis hur mycket folk som helst! Och med tanke på att allt julpynt inte var framme, eller har de kanske dragit ner på det?

Kläderna var helt okey, rätt mycket att välja på. Själv handlade jag inte för så mycket, får ta en tur till när lönen kommer =). Men har ialla fall köpt den nya boken med Camilla Läckberg, så det blir till att luta sig tillbaka ikväll och förhoppningsvis njuta av boken...

Av Ulrika - 6 oktober 2009 22:10

Gahh, i morgon ska planeringen med barnkonventionen vara färdig för att sedan hinna med snoezelen... mm känns så där! Får se om man "hinner" och orkar.Skäms

Av Ulrika - 5 oktober 2009 17:27

  

  

Av Ulrika - 1 oktober 2009 13:54

Visste du att...

Om man röker ett paket cigaretter om dagen och drar halsbloss, så löper man följande risker jämfört med icke-rökare:

  • 15 gånger större risk att få lungcancer
  • tio gånger större risk att få matstrupscancer
  • tio gånger större risk att få kronisk lungsjukdom, KOL
  • fem gånger större risk att få hjärtinfarkt om man är under 50 år
  • tre gånger större risk att få hjärtinfarkt om man är äldre än 50 år
  • tre gånger större risk att få urinblåsecancer
  • tre gånger större risk att få slaganfall, stroke
  • tre till fyra gånger större risk att få tandlossning
  • tre gånger större risk för åldersblindhet, så kallad makuladegeneration.

Med rökning är risken för att utveckla alzheimer två till tre gånger enligt vissa undersökningar.

Varför är cigarettröken så farlig?


När man drar ner cigarettröken i lungorna kommer alla de skadliga ämnen som finns i röken snabbt in i blodet. Om man röker 20 cigaretter om dagen handlar det om mer än 4 000 olika ämnen som dras in 200 gånger per dag om man drar tio bloss per cigarett. I röken finns ämnen som är förbjudna i alla andra sammanhang som till exempel kolmonoxid, nitrosaminer, kadmium och benzpyrener.


Nikotinets roll


Nikotin är ett nervgift som stimulerar hjärnans lustcentrum. Det är starkt beroendeframkallande. De flesta som röker vill ha minst 15 cigaretter per dag och ständig påfyllning för att inte få abstinensbesvär. Vanerökare brukar säga att bara var femte cigarett smakar riktigt gott. De övriga fyra cigaretterna röker man mer av tvångsmässiga skäl.


Källa: www.1177.se

Ovido - Quiz & Flashcards